“Vi har lige haft ”Rytmik for børn” ude at lave rytmik, sang, dans og bevægelse med alle børnegrupper i uge 9 og uge 12. De havde fokus på børnenes sprogudvikling i det musiske, da det er et fokus, vi prioriterer i vores hverdag.

Vi havde først de to“Rytmikbanditter”Sarah og Anne ude på et personalemøde og holde et oplæg om deres tanker og baggrund, og alle personaler fik selv afprøvet nogle af de aktiviteter børnene skulle prøve i rytmikugerne.

Herefter var Anne og Sarah på skift ude i de to uger, hvor de havde lavet et skræddersyet program til alle aldersgrupperne. Hver gruppe fik 3 gange 45 minutters rytmik per uge.

Det har været nogle super-inspirerende og sjove uger. Så hvis I mangler inspiration til sang, musik, bevægelse og sprogudvikling, så kan jeg varmt anbefale Rytmik for børn.”
Lone Ørnø, Pædagogisk Leder, Børnehuset Bullerby

“Vi havde i vinteren 2015 besøg af Rytmik for børn i Harmonien, som inspiration/supplement til vores rytmik. Vi var glade for den måde de ser børnene på, og variere deres rytmikprogram så det passer til, hvor børnene er udviklingsmæssigt og hvad der fanger deres interesse. Vi var også glade for at blive introduceret til nye sange og instrumenter/legeredskaber, som vi senere selv har gjort brug af når vi laver rytmik.”
Rikke, pædagog, Harmonien

“Vi har i Askovfondens Børnehus haft et stort udbytte af at have et forløb med ”Rytmik for børn”.  

Vi har haft 4 forløb med alle vores afdelinger, samt et oplæg om, hvordan rytmikken virker i praksis. Da vores fritidshjemsbørn kom sig over genertheden kunne de både rappe, hoppe og være en del af en fortælling. Børnehavebørnene fandt hurtigt rytmen og var klar på de nye eventyr. De spurgte efter ”damen, Hvornår kommer hun igen?.

Vuggestuen lærte mange nye måder at bevæge sig på og holdt af sikkerheden i at have en ”fast” plads i rummet, at kunne søge tilbage til.

Som personale lærte vi mange forskellige ting både under forløbet, men også under oplægget. Den største aha oplevelse for os var at huske på, at børnenes rytme er hurtigere end vores voksnes. Væk med den stille 1, 2 , 3. Vores forløb er nu afsluttet, men kører videre i alle grupper til stor glæde for både børn og voksne. Så hvis I vil kickstarte et

rytmikforløb, der har fagligt og teoretisk fundament kan vi klart anbefale et forløb med ”Rytmik for børn”.”
Charlotte Bacher, Souschef, Askovfondensbørnehus